Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθάει στην καλύτερη πέψη και απελευθερώνει ορμόνες οι οποίες ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση για να ηρεμήσει το σώμα με αποτέλεσμα να μειώνουν την ναυτία. Η σούπα αυτή είναι ιδανική για τις ημέρες που ακολουθούν τις θεραπείες και το αίσθημα ναυτίας είναι έντονο.
Υλικά (για 4 μερίδες):
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο, σέλινο, καρότο, 2-3 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο, 2 φλιτζάνια κοτόπουλο βρασμένο σε κομμάτια, νουτλς αβγών, άνηθο, ζωμός κοτόπουλου, ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο και μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και το τζίντζερ και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 8-10 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε τα noodles, το κοτόπουλο και τον άνηθο και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με αλατισμένα κρακεράκια!
Χρειάζεστε περισσότερες θερμίδες;
Προσθέστε 1/3 του φλιτζανιού γάλα σε σκόνη, το οποίο θα κάνει την σούπα πιο κρεμώδη και θα προσθέσει επιπλέον θερμίδες και πρωτεϊνη.
Μπορείτε επίσης σε ένα μπολ να ρίξετε 4κ.σ κρέμα γάλακτος, 2 αβγά και τον χυμό από 1-2 λεμόνια και να ανακατέψετε πολύ καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε πολύ πολύ σιγά λίγο από το ζωμό της σούπας, ανακατεύοντας ταυτόχρονα, ώστε να αποφύγουμε να βράσει το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ πίσω στη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σούπα μας.