Η ξηροστομία (ξηρό στόμα) είναι μια συχνή παρενέργεια της χημειοθεραπείας και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διατροφή, την ποιότητα ζωής […]
Posted in
Posted in
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Όταν αναφερόμαστε σε τρόφιμα και στην πιθανή ικανότητα τους να συμβάλουν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις […]
CONTINUE READING ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ 1 min read
Posted in
Kαρκίνος του μαστού και σόγια
H σόγια αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο κομμάτι μεταξύ του καρκίνου & της κατανάλωσης της τα τελευταία 25 χρόνια. Κάποια άρθρα θα […]
Κοτόσουπα με τζίντζερ για την αντιμετώπιση της ναυτίας
Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθάει στην καλύτερη πέψη και απελευθερώνει ορμόνες οι οποίες ρυθμίζουν την […]
Posted in
Πώς επιδρά το χρόνιο stress στην διατροφή σου;
Το οξύ stress που θα αισθανθούμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες καταστάσεις ή κάποιο κίνδυνο όπως μια συνέντευξη για μια […]
Posted in
Πώς επιδρά ο αυξημένος λιπώδης ιστός στην ανάπτυξη καρκίνου;
Η παχυσαρκία κατατάσσεται στο τρίτο σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου, ακολουθώντας το κάπνισμα και τις λοιμώξεις. Σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται […]
Posted in
Όλη η αλήθεια για το κόκκινο κρέας και τον καρκίνο
Καταρχήν, τι εννοούμε με τον όρο κόκκινο κρέας και σε τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε για ”επεξεργασμένο κρέας”; Ως κόκκινο κρέας […]